smulmaskinen


 Allt är leksaker just nu.
Om någon undrar var alla mina julgranskulor är så har de just ni degraderats till leksaker, tror att kombinationen mellan pingel-ljud och att man inte får är det som gör det så roligt.  Älskade lilla smulmaskin.
 

tjuvstartar våren
   
 
 
Ut med julen och in med våren.

Såhär lagom till nyår har jag tröttnat ordentligt på julen och nu börjar nedräkningen till våren, en sisådär 3 månader alltså. Men hemma har jag tjuvstartat, mina vita hyacinter byts mot vårrosa tulpaner och julnötterna i adventsljusstaken får nytt liv tillsammans med en gammal revolver i julklappen från house doctor. 
 
 årets julklappar

 

 
 
jag är verkligen så otroligt bortskämd.
jag har fått så otroliga julklappar i år, med så mycket tanke bakom. marcus skämde bort mig ordentligt i år, jag samlar på thomas sabo smycken och börjar få en riktig samling som utökades rejält i år.
jag fick en fantastisk fjäder jag spanat in länge, ett nemo-hänge och en fantastisk box (på översta bilden) med limited edt. förkläden och kakformar. hur fina som helst!
 
hoppas ni fått en fantastisk jul och många fina klappar!
 

i väntan på julen

 
 
 
 
väntan är värst.

tog en bild på anni när hon spanade in julklapparna under granen, kanske något var till henne?
idag har jag jobbat 12-21 och jag har städat så mycket mina fingrar är kroniskt skrynkliga numera. tur jag är ledig imorgon så de hiner räta ut sig...
 
petra

anni

  
 
 
julen är barnens högtid
passade på att fotografera min storasysters yngsta barn på jualfton. uppklädd i sin allra finaste kjol väntade hon på tomten. "tror du att tomten kommer tycka jag är fin?" frågade hon.
såklart han tycker vännen min
 
petra
 
 

god jul

 
 
God jul och gott nytt år
Hoppas ni får en fantastisk julafton med era nära och kära, det vet jag att jag kommer få!

danföredan

 
 
hemma är alltid bäst.
igår tände vi sista ljuset i adventsljusstaken och det betyder att imorgon är det julafton. just nu befinner jag mig ute på visingsö hos mina föräldrar för att fira jul med familj och systrar. ett litet ljus av hopp tändes i förmiddags när snön fullkomligt rasade ner men tyvärr får vi nog stå ut med regn den här julen då inget fanns kvar. 
 
tack och lov är jag färdigjobbad för denna julen och eftersom jag jobbar på ett fint företag får vi fina blommor och en sagaform-salladsskål  i julklapp. jag är så tacksam över att de verkligen ser oss som jobbar för dem. 
 
petra
 

vännernas julafton

 
 
efter kanske årets värsta jobbvecka (rolig men otroligt slitsam) fick jag äntligen igår slappna av lite hos fina mia och andreas som bjöd in till "vännernas julafton". en salig blandning av människor, lite knytis och julklappslek där vi kammade hem ett rov i form av silikon-grytlappar. supermysigt initiativ och nu längtar jag mer än någonsin till den riktiga julafton!
 
 
 
petra
 
 
 

cakepopsfredag

 
 
 
 
idag fortsatte vi vårt julbak till "vännernas julafton" med att göra pepparkaks cake-pops. förmodligen det enklaste som finns och snyggt blir det. kort och gott är det kakor (i detta fallet hembakade pepparkakor) som mixas till smulor, blandas med philadelphiaost och sedan rullas till bollar som sätts på pinnar som får stelna i kylskåp och sedan doppas i choklad.
 
 
 
vi valde vintrigt strössel för att kompensera för 7-plus-och-regn-vädret som är utanför fönstret
 
 
och såhär fina blev de när vi var klara!
 
petra
 

pepparkaksbak

 
 
idag var vi på mini-äventyr till stallqvarn som är en av jönköpings mysigaste affärer. tänk dig iems möter shabby chick och som krockar in i en second hand ungefär. hittade en jättefin trådkorg som kommer användas som fruktkorg tror jag.

sedan gick vi hem och bakade pepparkakor och gjorde rockey road till en julfest vi ska till på lördag, vi har nämligen fått uppdraget att ta hand om gottebordet.
 
 
 
jag älskar mina kakformar, jag fick dem av farmor innan hon gick bort
 
petra
 

#vardagssexism

julen lockar verkligen fram det värsta i folk, så fort december kommer stressas och jäktas det och någonstans däremellan så glömmer folk bort att vara trevliga. och då får man ett par kängor mer än vanligt och när klockan sedan dessutom har passerat 20 så orkar man inte riktigt att bara le och ta emot
 
som igår, jag vet att jag har ett yrke som länge klassats som ett mansyrke, men det betyder inte att jag är mindre duktig på mitt jobb/brinner mindre för det jag gör än mina manliga kollegor. 
 
kunden (man 40+) kommer fram till mig och ber om hjälp med att välja kött till kvällen, jag hjälper honom så han blir nöjd.
kund: hur kommer det sig att en liten och söt tjej som dig väljer att jobba med kött?
jag: (suckar) förmodligen av samma anledning som en biffig, ful man gör det. för att det är deras intresse.
 
kunden blir knallröd, mumlar tack och går iväg.
1-0 till mig

nyårsklänningen

 
nyårsklänning = paljetter
 

petra

en måndag i december

 
nu börjar det kännas att det snart är jul och jag kunde nog inte längta mera än vad jag gör, jag ska bara överleva den här veckan på jobbet.
 
 
petra
 

julklappsinslagning

 
igår hade vi en mysig tredje advent med glögg och paketinslagning. så himla skönt att inte behöva stressa med julen utan istället njuta lite.
 
i år kör vi på rustikt papper med gammaldags riktigt snöre (från granit) med söta detaljer (klistermärken och cut-outs från tilda/panduro). och glöggen? blossas från föregående år. förra året föll den mig inte alls i smaken men i år tycker jag om den, lurigt värre.
 
 
petra
 

vardagskontraster

 
här hemma fotograferar den ena självporträtt till sin mor och den andra ligger nerbäddad i influensan
vardagskontraster
 
petra