ljuslek

 
idag tog vi en promenad med en ficklampa och ett stativ och lekte med långa slutartider, vi fick en hel del sneda blickar från förbikörande och cyklisterna men det får man ta. roligt hade vi och fina bilder blev det också.
 
 
petra
 
 
 

vinterkrans


 
när jag och marcus var på backamo handelsträdgård köpte jag denna mossbeklädda krans att ha hängandes på ytterdörren i vinter, men sen insåg jag att det så lite "fattigt" ut med bara mossa så jag plockade fram mina pärlemorspärlor som legat i garderoben i flera år. dessa virades fast runt hjärtat med fiskelina och med ett tygband så var den komplett.
 
 
petra
 
 

ny kamera

 
säg hej till min nya kamera. 
i onsdags så bestämde jag mig för att upgradera min D40X til en D90, och jag är så himla nöjd. bilderna blir så mycket bättre och framförallt kan jag ställa in mer själv vilket gör att jag hoppas kunna utvecklas som fotograf.

även objektiv-väskan fick sig ett par tillskott med ett 50mm Nikkor och Sigma 18-50, ny extern bilxt samt ett batterigrepp. materiell lycka när den är som bäst!
 
petra

DreamhackJag är på dreamhack och en dag ska jag skriva om varför det är något av det bästa jag vet. Jag ska skriva om alla känslor. Här finns mitt folk. Gaming, hardstyle and lots of crap food! 
 
/ia

dejta trots man redan är tillsammans - november

 
igår tog den här vackra pojken med mig på äventyr, vi har något som vi kallar "dejta trots man redan är tillsammans" som går ut på att varannan månad överraskar vi den andre med en dejt. ofta något som man inte hade gjort annars.
 
igår styrde vi kosan mot backamo handelsträdgård i bankeryd och även senare mot hjo och hem och hobby. jag hittade massor med fint som jag ska visa er någon dag. blandannat material till en fin dörrkrans och världens godaste glöggté.
 
 
 
petra
 
 
 

höstsummering

 
snart är hösten slut. jag tror att den tar slut vid första advent och då det blir ju alltså på söndag. det känns som en kort höst i år, förmodligen för att det var varmt så länge, men lite har jag ändå hunnit med;
 
♥ flyttat till mitt älskade gula sanna
♥ blivit med kattunge
♥ gått runt i tre veckor med plastpåse i fickan och letat kastanjer, och tillslut hittat några
♥ blivit med ny kamera (som jag längtat)
♥ winnerbäck i kinnarps och fyradagars rus efteråt
♥ fått käkledsinflammation som inte ger med sig
♥ en hel del hockey, glädje blandat med sorg ungefär
♥ insett hur jäkla vikigt det är med varma kläder
 
nu laddar vi om för vinter, men jul, snö, isfläckar och pippi-vantar och allt däremellan. 
 
petra

smulan

 
jag tänkte presentera vårt nya tillskott i familjen - smulan.
hon är 5 månader gammal, en korsning mellan ragdoll och norsk skogskatt och hon har smält våra hjärtan i en veckas tid nu. 
 
det är en väldigt försiktig dam, hon spenderade två dygn under en fotölj och vägrade komma ut. men dag för dag gör hon framsteg och hon älskar att bli kelad med. då sträcker hon ut sig, gör en framåtkullerbytta och spinner likt en tvåtaktsmotor.
 
 
petra
 

citronfjärilar

 
hemma hos oss har vi inbyggda hyllor i bröstpanelen, oerhört tacksamt då man kan byta ut och göra om helt utan hål i väggar och liknande. just nu står det två silverljusstakar som följt med i generationer i marcus släkt och en tava på en citronfjäril som jag gjort själv.
 
citronfjärilar har alltid betytt något speciellt för mig, min farmor sa alltid att när du såg den första citronfjärilen, det var då våren började, och jag minns att jag och min syster jagade dem genom hela trädgården med farmor i sina blommiga kjolar springande efter.
 
 
petra

skugga

 
 
ungefär såhär roligt kan man ha det en kväll med en kamera, en skrivbordslampa och en samarbetsvillig sambo. 
 
petra
 

hyacinter

 
 
alla andra år har jag totalvägrat allt vad julen heter fram till andra-tredje advent, förmodligen för att jag alltid haft ett yrke där julen börjar tidigt, som bagare började man med lussekatterna mitt i november och nu i handeln är allt julpyntat och klart sedan länge.
 
men så gick jag förbi dessa små hyacinter på jobbet, tre för trettio och i år även luktfria och kunde inte låta bli. så ny pryder dessa skönhter mitt köksbord, och jag tycker nog nästan de är finare innan de slagit ut.
 
 
 
petra
 
 

England, böcker och sökande.

 
En gång åkte jag till England och jobbade som aupair. Jag köpte en ipod, himla bra hörlurar och sen spenderade jag evigheter på bibliotek eller framför min lilla dator och såg alla serier jag hade någon gång tänkt att se. Ibland gick jag runt i små evigheter och utforskade Eastbourne. Ibland bestämnde jag vad jag ville med mitt liv och ibland så ändrade jag mig. Ibland ville jag bara hem och ibland ville jag längre bort. 
 
Det var nämligen så att jag under min gymnasietid bestämnde att jag ville ifrån Jönköping, liksom var som helst bara inte här. Jag behövde hitta mig själv litegrann. Så jag liksom åkte iväg.
 
Efter ett halvår kom jag hem och sen dess har jag nog tappat bort mig själv ganska mycket igen. Ju mer jag har tappat bort ju större önskan har jag fått att åka iväg igen. Jag skulle vilja se lite mer av världen igen, hitta lite ia igen. Men det närmaste jag kommer det just nu är genom böcker. Så jag läser, läser och läser lite till. (fast nu ljög jag för mest så jobbar jag eller är i skolan eller åker buss eller halvsover lite här och där.)
 
ia

Super söt ungis

 
Har testat att måla denna super söta okända unge från nätet, blev kanske lite gul men ändå rätt nöjd.
 
ia
 
 

kanelgranola

jag tänkte jag skulle visa er receptet på min bästa müsli, så till att börja med så är det detta vi behöver;


det här med fröna är inte så himla noga, man tar det man har helt enkelt. jag brukar köpa lite blandade frön i en såndära "gör din egen müsli" som finns i de flesta matbutiker numera. de är bra som grund så fyller man ut med det man har hemma.

sen är det mest bara att lägga fröerna i en skål. mängderna är inte heller så noga. en näve hit och en näve dit. sen kryddar jag med kanel, kardemumma och lite salt. i med två äggvitor och blanda så allt blir kladdigt. vill man ha den lite sötare som många köpta granola är så har man i lite honung.
 
sedan skjuts in i ugnen, 200 grader i 15-20 min. allt ska vara torrt men inte bränt.
 


efter granolan svalnat kan man blanda i torkade frukter. här måste jag passa på att slå ett slag för coop änglamarks torkade frukter. kalasgoda och aldrig sådär tråkigt torra.
 
 

sen är det mest att lägga allt i en fin burk och lägga lite på frukostyoghurten
 
petra

hösten


 
 
vem sa att november inte kunde vara vacker?
här går jag ungefär fyra gånger per dag, jag springer igenom här när jag tränar och jag har aldrig någonsin ens tänkt på att det är så himla fint här. att jag bor så fint. 
 
petra

frukost på sängen


 
startar även denna dagen i sängen. kaffe, havtornsyoughurt och nyhetsmorgon och för första gången på två veckor inte en vilja över att bara få försvinna bort. det går bättre nu. 

 
 
petra