gröna lådan


 
igår när vi var ute på vistakulle fruktodling så bestämde vi oss för att teckna ett abonemang på en så kallad "gröna lådan". konceptet går ut på att du väljer om du vill ha frukt, grönsaker eller blandat och om du vill ha en låda varje eller varannan vecka. sedan så står lådan där på trappen på torsdagsförmiddagen fylld till bredden. 
 
vi valde att testa en mixlåda med både frukt och grönsaker och jag blev överraskad över hur bra det faktiskt var. lite basvaror som potatis, lök, morötter och banan och sedan lite annat; närodlade äpplen, polkabetor och ett helt a4 med nya, lite annorlunda recept och tips.
 
tummen upp vistakulle fruktodling!
 
Petra
 

gårdsbutikernas dag

en ledig dag spenderas allra helst ute på äventyr med den man tycker bäst om så idag passade vi på att lämna lägenheten och bege oss ut mot gårdsbutikerna som finns häromkring. 
 
 
 
vi började vårt äventyr på rudenstams gårdsbutik, där vi inte bara förundrades över hur stort utbudet var utan också vilka humana priser de faktiskt hade. med oss därifrån fick vi deras egna svartvinbärsnektar, päronsaft från brunneby, bikupans eukalyptushonung för höstens onda halsar, kallpressad (och helt fantastiskt god) rapsolja från drättinge gård samt blandade mandlar. det är något speciellt med att få plocka godis med silvertång ner i papperspåse.
 
vi fortsatte vårt äventyr och begav oss till vistakulles fruktodling/gårdsrosteri. där hittade vi förmodligen det charmigaste butiksbiträdet på länge, en väldigt entusiastisk tysk kafferostare. med oss därifrån fick vi fina närproducerade ägg, mousserande flädercider och rödavinbärsgelé från brunneby, deras egen äppelcider och en kokosglass från mullsjö till marcus mamma, hon råkar nämligen ha en väldig svaghet för just kokosglass.
 
 
 
så himla mysig dag idag. tack hjärtat
 
Petra
 
 

om ia

 
 
hiär kommer ni snart kunna läsa om ia

om petra

 
 
 
 
om mig 
jag heter johanna petra ruth gustavsson, är 22 år gammal (född 1991), från början kommer jag ifrån visingsö men nu bor i vättersnäs/jönköping. jag bor i mitt älskade hus "gula sanna", ett hus som byggdes på 1800-talet och renoverades till lägenheter för ett par år sedan. behöver jag säga att det förmodligen är jönköpings finaste lägenhet?
 
jag bor tillsammans med min fästman marcus (jag hatar att säga fästman, det låter så stelt) och min nyinflyttade katt smulan som är en korsning mellan ragdoll/norsk skogskatt.
 
jobb
jag är utbildad kock och konditor men till vardags hittar du mig i köttdisken på coop konsum där jag styckar kött, skivar skinka och svarar på alla möjliga frågor som kunderna kommer med. det kan vara allt ifrån "tycker malar om att äta äpplen?" till vilket kött som lämpar sig bäst för pulled pork. 
 
 
 

fritid
på fritiden hittas jag ofta ute och springa, träningen är nog egentligen mitt största intresse. annars älskar jag att måla, pyssla (finns det inget mer vuxet ord för det?) hänga med mig kamera, umgås och laga mat/baka.
 
 
 
 
kamera
min första kamera var en Nikon D40X som fortfarande används flitigt, men november 2013 köpte jag mig en Nikon  D90

mina objektiv;
Nikkor AF-S 18-55,
Nikkor AF-S 70-300 
Nikkor 50mm F/1.8 
 
Sigma 18-50 2.8 EX
 
blixt
Nikon Speedlight SB-400

 
fråga på om ni vill veta något!