gårdsbutikernas dag

2013-10-30 / 18:29:00
en ledig dag spenderas allra helst ute på äventyr med den man tycker bäst om så idag passade vi på att lämna lägenheten och bege oss ut mot gårdsbutikerna som finns häromkring. 
 
 
 
vi började vårt äventyr på rudenstams gårdsbutik, där vi inte bara förundrades över hur stort utbudet var utan också vilka humana priser de faktiskt hade. med oss därifrån fick vi deras egna svartvinbärsnektar, päronsaft från brunneby, bikupans eukalyptushonung för höstens onda halsar, kallpressad (och helt fantastiskt god) rapsolja från drättinge gård samt blandade mandlar. det är något speciellt med att få plocka godis med silvertång ner i papperspåse.
 
vi fortsatte vårt äventyr och begav oss till vistakulles fruktodling/gårdsrosteri. där hittade vi förmodligen det charmigaste butiksbiträdet på länge, en väldigt entusiastisk tysk kafferostare. med oss därifrån fick vi fina närproducerade ägg, mousserande flädercider och rödavinbärsgelé från brunneby, deras egen äppelcider och en kokosglass från mullsjö till marcus mamma, hon råkar nämligen ha en väldig svaghet för just kokosglass.
 
 
 
så himla mysig dag idag. tack hjärtat
 
Petra
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback